De mens in suicide modus

10-06-2021 De mens in suïcide -modus  De influencer van Nyenrode Business University op Linked-in deed deze week nog eens een duit in het zakje van de anti fossiele industrie -manie die waart over de globe met de uitspraak : ” daarmee is nog maar eens aangetoond dat de wereld van big oil toch echt uit haar comfort zone is gehaald” , schreef hij .  

Wat is het toch dat een bonte stoet van hoogleraren, politici, activisten, extinction rebellen, NGO’ ’s en maatschappelijk organisaties gebroederlijk optrekken en er behagen in lijken te scheppen de bijl aan de wortel van bedrijven te leggen die olie , gas en kolen leveren : het basis ingrediënt van onze economie.

Kijk nu om je heen en probeer te bedenken welk voorwerp niet voortkwam zonder fossiele brandstoffen en als je naar buiten gaat, bedenk dan hoe je een dag zou overleven zonder fossiele energie. ( ga op de Erasmusbrug staan en kijk om je heen )     

Zou de mens wellicht in een suïcide-modus zijn geraakt dat ze tegen fossiele brandstoffen in opstand kwam ?  In het boek de Tovenaar en de Profeet, stelt de biologe in het eerste hoofdstuk de retorische vraag waarom de s- curve niet voor de soort mens-HOMO Sapiens- zou gelden en waarom de westerse beschaving niet ten einde zou kunnen komen. Net zoals eerder gebeurde met oa de Maya-beschaving na 3500 jaar.

Zit er wellicht een element van onwetendheid in: dat mensen echt niet (meer ) begrijpen hoezeer hun beschaving en economie rust op het fundament van de overvloedige beschikbaarheid van goedkope brandstoffen ? Zie ook het artikle ‘alfa’ s kun je alles wijsmaken’